0

ApAbILa BaHaSa KeLaNtAn dIkLkAn ~

baco sapa abis ni.baru demo pehe..buleh tehe nk suko selok..kawe guling bating do-de-do-de baco..hahaha..

Kantoi 1Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje berenti baru dio oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini"mari kita pergi encik,hujan sudah SERIK ni"


Kantoi 2Dulu,mase kat belaja kat kolej,kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh tu,kawe kato la gini"Ming,tunggu gapo lagi nyo, PENYEK la mouse tu" .Gu kawe pun kato,oloh,kapong molek bahaso mung,mujur mu tok oyak JIREK…


Kantoi 3Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter akan refill air sejuk dalam gelas tu kan..

dia kata lebih kurang macam ni semasa waiter itu sedang menuang air kedalam gelasnya..

"adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.."

dengan muka yang selamba dan serius..


Kantoi 4kwn aku... dia nak bayar harge pulut lepa kat cafe....dia sebut

“pulut LEMPA satu”...

sepatutnya pulut panggang


Kantoi 5cikgu : ada berapa jenis KUTUB kat bumimurid : dua, cikgucikgu : nama dua jenis kutub tersebutmurid : KUTUB AYAM dan KUTUB DAGING

(khutub @ kerutuk)


Kantoi 6cikgu: kenapa baju sekolah awak ade bintik2 hitam?murid: Baju saya kena PERTIK SAWA cikgu.



Kantoi 7ni cito aku pulok....maso mulo2 masuk kolej...gi cafe beli air dale gelas plastik mcam kat psar malam tu..pahtu maso nok bayar tuh..."kak, ada TUDUNG tak?" sambil tgn tunjuk kat atah gelas tuh....kakak tuh mulo2 tok pehe....doh aku duk tunjuk atah gelah tu dia pun kata..."ooo....penutup"....dgn muko selamba..."a ah penutup"....malu weh....hehehehe


Kantoi 8kwn aku citer cara2 masak kerutup..

”mula2 panaskan minyak...masukkan bhn kisar...tumis hingga naik bau...kemudian masukkan AWAS.....”


Kantoi 9“saya tinggal bersama ayah, ibu, adik dan kakak. rumah saya berdekatan dengan rumah nenek. kadang-kadang rumah saya BERKUBANG.....”



Kantoi 10Aku pernah dengar statement ni kat bank...

“hutang encik yang perlu bayar ialah dua ribu tiga ratus lima puluh ringgit point SAMAS.....”

yg ak nk sukonyo ore wak oyak tu ore cino......


Kantoi 11kemarin dulu anak aku muntah atas katil, abih aa kena dkt cadar ngan toto..smlm kitaorg tengah masukkan toto ngn cadar dlm mesin basuh..pah, aku oyak gini dkt hubby aku .." bang, lupa la nak ambik SAMPUL BANTAL sama.."

laki aku bantai gelak..ingatkan surat je ada sampul..bantal pun ada gak ke?




Kantoi 12
peristiwa kat bandar jengka...member kelantan aku gak.....'BANG MINTAK SUPIK SATU'.....wakakaka.....bercakap luar tuh...



Kantoi 13
masa aku study kat UM sewa umah kat bangsar...

ada housemate budak kedah nak pinjam motor...dia tanya mana kunci motor aku...

dengan macho nya aku jawab...'kunci motor ada dalam SORAK meja aku tu..'

hahahahha



Kantoi 14masa di U mulo, ado member aku ni buleh awek bdk Johor.. mmg sokmo berigak ayat kelate time dia berkecek luar ngan awek dia tuh.. contoh paling kelakar aku igt lg masa tu dia tgh bergayut tanya khabar awek dia yg demam..

"Ayang.. camne dah "sial" ke belum demam ayang tu?" pastuh lagi.. "sori la abang x sempat call ayang, abang tidor strik (straight) td"



Kantoi 15member citer takdih......

si A nampak ular lalu menjerit...." ular.....ular.....katak.....katak..."....



Kantoi 16ade sorang awek kelate ni kije receptionist kat hotel kawan aku kije...aritu hotel xdak api,blackout, so guest kol la hotel ,dia yg cakap

guest : " nape takde api ni"awek : " maaf cik,black out.api berJENTAP"



Kantoi 17Dalam sebuah komuter...

“abang boleh ALIH sikit tak? Saya nk duduk ETEP.”



Kantoi 18Ada org luar tu dia mari jalan kampung...org kmpung tu tau doh dia orng luar..

Ore luar tu g jale umoh woris dia..woris jauh2..jadi anak tuan umoh tu nak kecek luar jugak la..

Org Luar : ' mak ada tak? 'Anak Tuan Umah : " takdi mak ada duk tanah .. dia cakap nak gi tembak, nk g beli lauk..... "

[standard org2 kg kat kelantan..waktu2 tengahari, kalau nak beli ikan, mereka akan tunggu penjual ikan datang ngn motor kat tembak (tepi jalan ) ]



Kantoi 19
haha..aku ado kisoh saen aku dio nak beli kuih d bazar ramadhan ari tu...die beli kuih rm2 gune duet rm5 pahtu mok cik kedai tu wi balik rm 2..so dio ni oyak ar,

"mok cik cucur lagi xcukup seringgit.." mok cik ni pon oyak ar.."cucur xde dek, kalo nak kat kedai sebelah ade".


Kantoi 20aku tringat pok sdaro aku maso gi kijo s'pore dulu

sebelum tu dia gi jale2 di johor dulu...dia skali nga saing2 dia 3 oghegi lah beli air....pah tu dia tanyo mokcik tu...

"kak..... PLETIM adaa ?

kakok tu ngango sapa.......saing2 dia pecoh perut dengar " PLETIM"



Kantoi 21tringat ado soghe saing crito maso dio baru pindoh singapore...maso tu dio skoloh rendoh lagi...ado sari tu mok dio suruh gi keda beli bare...

saing : toke...kakah sup ada?

toke : hah?? kasut? kasut tak ada...itu terompah ada la...

saing : bukannn...kakah sup la...ada ke?

toke : aiya...saya sudah cakap kasut tak ada...terompah saja ada...

saing : (balik rumoh gi tanyo mok dio kelik) ma...cino tu duk royak kasut kasut tropoh...royak nok kakah sup...duk tawar tropoh dio...

mok saing : ma tok ingak nok royak sini oghe panggel repoh sup (rempah sup)...

saing : pade pong cino tu tok pehe...



Kantoi 22aritu mak mentua saya ikot balik kedah. time maghrib, suami n abah saya nak pegi surau.mak mentua saya gi tanya kat abah saya

"ustaz nok gi balasoh doh ko?"terkejut abah saya . "taklah mek, nak pegi belasah sape pulak ni?"


Kantoi 23membe saya cikgu,jenis pekat gler kelate tp ngajar di kL...budok2 biaso laa gege dale kelas..pastu dok tubik masuk tubik masuk..pastu dio jadi nk maroh gilo...nak marah ko budok2 tu. Dia oyak :

"awak ni kalau bising skali lagi..saya akan suruh awak TUBIK!!!"bdak2 KL hok dengar terpinga-pinga.."apa dia TUBIK cikgu?"


Kantoi 24budak kelate:- mu gi beli timun cino kejap...budak johor:- nk berapa?.....budak kelate: (ngan muka confiden) mu beli daley 4-5 butir jadi ah...

pastuh budak johor tuh pegi kedai nak cari timun cina... selang beberapa minit kemudian...

budak johor: aku cari banyak kedai dah.. takde pun orang jual timun cina... apek buah tuh siap marah aku lagi.. dia kata dia tak pernah pun dengar timun cina, timun india, timun melayu....

masa tuh kitorang dah keras2 ketawa...... lepas explain kat dia yang timun cina tuh tembikai.. ngan dia2 pun ketawa besar.....


Kantoi 25Sepupu aku hok duk johor balik cuti kat kg aku..pah tu gak adik aku nk tido laa skali depan tv dgn spupu johor aku tu..pah tu byk nyamuk..dio pun oyat gini..

"BANYAKNYE NYAMUK...BERBEROM-BEROM (bunyi nyamuk)...hahahaha..


Kantoi 26Ado promoter gas mari umah aku..nk jual kepala gas untuk keselamatan gas gapo xtahu...mok aku hok interested nk beli..

pah mok aku ty laa..nk guno lagu mano ni..dio pun jawab..."mcm ni mak cik...kepala ni bawah ni mak cik CONCOS kat tong gas ni....



Kantoi 27Ore kg aku duk KL, jenis tok beso kecek luar...dia ada duit besar nok g tukar keda...nok oyak guano ni nok tukar duit ni...dio kecek luar jugak...


“bang, nak tukar duit HALUS ada ?...”



Kantoi 28dj radio: assalamualaikumpendengar: wa'salam...dj radio: bagai mana keadaan cuaca di Jeli skg?pendengar: hujan berek-berek.....


Kantoi 29ada anak buah kawe jate sore bdk KL.. umur 6 thn..comey kakloh jugok la... bila balik kg, budok2 tino pakat2 kerumun anok buah kawe tu,,serupo ore ulu tok rajin jupo manusio..

"Eiii... comANnye... geraNnye.... nama awak sape.... tembaNnye pipi... rasa mcm nak KENGKAF jerrrr.."



Kantoi 30didi gi kl umah abg dia...abg dia suruh gi kedai beli gayung...so dia pon gi kedai..smpai kedai dia tanya tokey...

"BANG, ADA JUAL CETONG TAK?"...



Kantoi 31ina baru balik dari shopping...rosnah tegur ina "WAH INA BARU BALIK? BALIK DARI MANA? BANYAK NYA JABIR KAT TANGAN TU”....



Kantoi 32ada sore staf puam opis kawe, sebab dia hok paling janguk bos kawe suh dia entertain pelawat dr KL time acara makan2, ada buoh duye..

bila pelawat tu oyak, best2 durian sini, lemak.. dio jawab..

"memanglah durian sini best2, tp sy tak boleh makan byk sangat coz cepat lugal"..


Kantoi 33mak aku cikgu, dulu dia sokmo wat kelik buku latihan bdk2 check dumoh..

ado sekali tuh, selok dia suko.. dio tunjuk tuh so family ngilai.. ado student tuh wat ayat..

"Itik sedang menyudu air cha.. "



Kantoi 34Aku sedang melayan anak kawan aku bermain ditaman permainan..tetiba aku cemas sebab budak2 itu telah buat lari pecut 100 meter..

dengan pantas aku menjerit...

"Naqib...jangan lari laju2...nanti REBAS!!"

Nasib baik aku sorg je masa tu..tp aku tetap gelak sorg diri...suker selok...



Kantoi 35pengalaman aku, ado ore luar mai umoh tuk aku..lepas make tghari, tuk aku wi bantal ko ore tu sambil oyak gini:

" guling-guling la dulu mek... lambat lagi nok gi keda"....

terpinga2 ore tuh... mujo x guling sungguh.. kalu dok gak, pah tanoh la wehh.. rumoh tuk aku tu tinggi.



Kantoi 36

aku selalunya kantoi tang kunci kereta....

dah terbiasa sebut..."suis keta"

ada sekali tu, aku suruh lab assistant aku gi beli barang, aku ckp ngan dia

"ambik la suis keta aku tu...bwk keta aku jer"

dia ngan muka cuak tgk aku..."napa? keta takleh start ke?"

aku jwb balik..."ye la, kalau tak ambik suis keta tu...camana ko nak start keta aku lak?"

lagi dia heran...

pastu...baru aku tersedar.....that's kunci kereta.....

bukan suis keta



Kantoi 37

maso saing kawe mari KL...sek2 rumoh kawe nak masok tengahhari pahtu suruh la dia gi kedai beli ikan ...

saing aku : Bang ikan AYA ada?Tokey : Ikan AYA?....ikan apa tu dik?...xde jual laSaing Aku : Ala Bang tu ada la ikan AYA tu...(sambil tunjuk)Tokey : oooo ni ikan tongkol la dik...

balik rumah dia bercerita gege 1 rumah dok suko ko dio..



Kantoi 38
teringat maso kawe ngaji k.l mulo,nk g beli sabun basuh.. "kak sabun SETOKOL"



Kantoi 39Ambo sediri pun penah kena dulu, gini..

masa kursus BTN, member dorm sebelah bising, selamba je ambo tepik,

"weiii, diamla, BOSANLA


heheheh..member kelate pecoh perut suko..lorat kelantan, istilah Bosan ni ada dua maksud



Kantoi 40so lagi, ambo tengok budok2 dok gayut di taman permainan di Putrajaya,

ambo tepikla larang takut jatuh :

" weiii, jangan bergayut kat situ, nanti jatuh, dapat FAEDAH (BULEH PEKDOH)

member aku terguling reboh suko


Kantoi Tahap Dewa

Jusuh dari kelantan, baru datang KL, duk umah sewa kawan2 dia, suatu hari dia ikut kawan dia g disko, semua kwan2 dia mabuk. Dia ckap kat kawan dia :

"berat-berat korang semua nih.....dah-dah la tuh....jom KELIK...

0

Kekasih Hujan ~ sambungan ~

Keesokan harinya , Alia singgah di sebuah cafe yang berdekatan sekolahnya selepas pulang dari sekolah . Dia rasa hendak minum kopi dan makan kek coklat kegemarannya . "Awak hendak memesan apa ?"kata pelayan di cafe itu . Alia melihat menu . "Ermm . saya nak secawan kopi dan kek coklat ya ." Alia berkata lalu memandang ke arah pelayan tersebut dan menunjukkan ekspresi muka terkejut . "Tunggu ya , sekejap lagi sampai." "Kenapa dia ada kat sini . Dia kerja kat sini ke . atau kedai dia . Argghh ! itu tak penting , yang penting kenapajantung aku berdegup kencang setiap kali saya nampak dia?" Alia berkata didalam hati . Pada malam itu Alia keluar membeli sesuatu . Setelah keluar dari kedi hujan turun renyai-renyai . "Huh ! nasib baik aku bawa payung ni . Kalau tak , basah lah aku nanti . "Alia membuka payungnya . Entah apa anginnya nak bawa payung itu masa tu . Alia berjalan sambil menyanyi . Tiba-tiba langkahnya terhenti . Matanya terpandang ke arah satu sudut . Dia melihat Zakwan berjalan dengan seorang gadis . Mereka kelihatan sangat mesra . Alia tidak suka lihat keakraban dan kemesaraan mereka . Mungkinkah ini perasaan cemburu . Dia meneruskan perjalanannya . Zakwan melihat Alia lalu memanggilnya . "Ehh , Alia  ahh !" Alia tidak mengendahkan panggilan itu walaupun sudah berkali-kali dipanggil . "Siapa tu bang ?" ujar gadis yang berjalan bersamanya . Gadis tersebut merupakan sepupu kepada Zakwan , Anas . Mereka memang akrab sejak kecil . "Dia lah gadis yang abang selalu cerita tu ." balas Zakwan . "Budak yang abang tergila-gilakan tu ke ?" "Dia princess charming abang . Dia perfect sangat ." ujar Zakwan lagi . Anas mencebikkan bibirnya kerana tidak berpuas hati . Dia menyimpan perasaan terhadap Zakwan sejak kecil lagi . Sejak Zakwan sering bercerita tentang Alia , dia merasakan seperti tidak diendahkan lagi oleh Zakwan . Alia berasa sangat marah dan perasaan cemburunya semakin membuak-buak apabila memikirkan tentang perkara tadi . "Ish ... kata suka kat aku tapi jalan dengan perempuan lain ." Alia berbaring diaatas katil sambil menghela nafas panjang . "Ahh... Zakwan kenapa kau buat aku macam ni . Aku suka sangat kat kau . Aku suka sesangat kat kau . Alia penat memikirkan tentang tersebut lalu terlena . Pada masa yang sama penyakit Anas menyerang kembali . Dia telah dimasukkan ke hospital . Zakwan dan mak Anas sangat risau . "Doktor , bagaimana keadaan anak saya ?" tanya mak Anas . "Keadaan anak puan semakin kritikal . Jantungnya lemah . Dia perlukan pembedahan secepat mungkin . Ibu Anas terduduk . Zakwan yang ada disitu cuba menenangkan Puan Mariam . "Sabar mak cik , kita sama-sama berdoa agar Anas cepat sembuh . Setelah beberapa jam , Ans dipindah ke wad . Keadaannya semakin stabil , namun dia masih perlu dibedah , "Macam mana keadaan awak ? Dah okey ke ?" Kata Zakwan yang duduk di sebelah Anas . "Semakin baik ." ujar Anas yang lemah .
"Abang , boleh tak abang janjin jangan tinggalkan saya ?" sambung Anas . "Kenapa cakap macam ni ? Abang kan selalu bersama Anas . " balas Zakwan . "Abang penyemarak semangat saya untuk terus bertahan untuk hidup . Saya tak nak abang tinggalkan saya .Saya dah lama simpan perasaan kat abang . Sejak abang selalu menceritakan pasal Alia , saya rasa macam tak diperlukan lagi . Saya........ kata-kata Anas terhenti , dia kelihatan sangat sukar untuk bernafas .

0

Missunderstood !

Arrgghhhh ! Spongebob marah kat Sandy sebab Sandy tak beritahu Spongebob yang Sandy ada benda alah nie... So , Spongebob cemburu or marah kat Sandy... Maybe Spongebob and Sanday tidak bersatu kembali atau sebaliknya.. Maybe , Spongebob sekarang ini tengah marah atau memaki hamun Sandy... Sandy tak tahu Spongebob marah sebab apa... Maybe sebab post yang !@$#%@@^#& .... Sandy harap Spongebob maafkan Sandy.... Maybe Spongebob kecewa dengan sikap Sandy... Sandy buat post tu , just sesaja je... Tak ada maksud apa-apa pun... Kalau sifat cemburu Spongebob itu tak memaafkan Sandy , maybe mereka berdua tak akan bersatu kembali disebabkan kesalah fahaman antara mereka... Sandy janji yang Sandy tak akan cari lain walaupun Sandy clash dengan Spongebob... Sekian cer dari aku..... Kisah pErSaLaFaHaMaN antara SPONGEBOB n SANDY ~ Aku harap mereka bersatu kembali... n tak da salah faham lagi antara mereka....
message yang dihantar SPONGEBOB kepada SANDY :
SPONGEBOB : saya dah baca blog awak ! huhu.... pandai awak buat benda alah niey....
SANDY : baca ?
SPONGEBOB " eh3.. saya tak baca... saya tengok je... tHANKS AWAK ! puiii !
SANDY : oke2.. thnx a lot .
SPONGEBOB : bla...... bla...... bla....... (lupe)
SANDY : OKE fine !

2

Thanks too mk Su YaA !

Thnks too mak su yaa sebab dia yang create blog aku n dia gak yang cari layout benda alah nieyh...
Memang susah giler lah aku tengok dia buat blog nieyh.... ye r , nak design sesantek la , nak cari
templete pe sume tuh... huhu .... dah tiga kali dah bertukar templete... yang first mak su yaa buat
boleh tahan la santek tuh ... tapi dia cakap dia nak tukar pulak templete blog nieyh jadi KALA itam  (ayt klate pulop) pastu , ta jumpa .... lepastu jumpa colour pink .. ! huh ! aku benci colour pink... !
boleh dikatakan yang aku nieyh anti nan colour pink... sebab pink is GEDIK ! huhuhu.... then , cari punyer cari .. jumpa lah layout nieyh yang sekarang aku guna nieyh.... huhu.... comey giler...! mak su yaa said ,
tok pyoh tukar doh la layout blog mu nieyh.... malas nok tukar doh.. letih etek.... pening palo... mu tukar aku sepak.... hahah .... dok paham er ? meh nok translete (ta pyah tukar la layout blog ko tu... malas nk tukar dah... letih ... pening kepala... ko tukar aku sepak la...!)hhoohohohoh...... okey r , aku rase da cukup kowt tok aku kongsi cer aku bout mak su ya.... huhuhu.... mak su yaa ,,, kalo bace post nieyh , tnggalkan koment keyh ? hahah.... (ngade-ngade) THANKS mAk Su yAa !

0

Kekasih Hujan ~

Guruh semakin kuat . Hujan semakin lebat . Alia tercari-cari tempat berteduh . Dari jauh kelihatan pondok usang, dia terus berlari mendapatkan pondok tersebut... Alia mengiggil menahan kesejukan tubuhnya... "Haacchhuumm!! Selesemalah aku esok nampaknya.." rungut Alia... "Nah , ambillah" Tiba-tiba seorang lelaki menghulurkan sehelai sapu tangan kepada Alia..... Lelaki itu memandangnya dengan senyuman yang manis... Alia memandangnya kehairanan... Dengan perlahan dia mencapai sapu tangan tersebut... Lelaki tersebut meletakkan payung yang dipegangnya di sebelah.... "Awak dari mana? Sekarang hujan lebat , kenapa awak duduk sini sorang-sorang?" Lelaki tersebut bersuara.... "Saya dari kelas tadi... Masa saya nak balik , tiba-tiba hujan pulak... Saya nampak pondok ini jadi saya berteduh lah kat sini kejap..." sahut Alia... Suasana menjadi sepi.. Yang kedengaran hanya guruh berdentum dan hujan yang masih lebat... "Kenapalah hujan tak berhenti lagi ni.. Mesti mak risau tunggu aku kat rumah.. Kenapalah aku tak bawa payung tadi.." Alia merungut setelah semakin lama menuggu di situ ... Lelaki tersebut tersenyum melihat gelagat Alia yang kegelisahan.. "Hujan dah renyai.. Mari saya hantar awak ... Itupun kalau awak tak kisahlah .. !" Lelaki itu bersuara... "Boleh ke .. Tak menyusahkan awak ke ?" "Boleh , tak menyusahkan pun..." Lelaki itu membalas... "Tapi awak janjin, jangan culik saya, jangan apa-apakan saya tau.." "Ya saya janji.. Mereka berjalan di bawah satu payung.. Alia kurang selesa kerana ketinggian lelaki itu ... Mereka seperti pasangan kekasih.... "Ni rumah saya... Thanks sebab tumpangkan saya payung itu.. Kesia awak pulak yang basah.." ucap Alia.. Tak pe. sayakan lelaki.. kenalah lindungi perempuan.." balas lelaki tersebut... "Oh ya , nama saya Zakwan.. Awak Alia kan ?" balas lelaki tersebut.. "Eh , macam mana dia tahu nama aku ni ?" Alia berkata di dalam hati.. "Ha'ah.. Tapi mana awak tahu nama saya ?" tanya Alia .. "Saya kan SPY .. Seminggu berlalu , Alia menanti kehadiran Zakwan di pondok mereka bertemu..."Mana dia ni .. Aku nak pulangkan sapu tangan dia ... Mesti dia tercari-cari.."kata Alia sambil memandang ke kiri dan ke kanan... Alia memandang jam tangannya lalu menjerit.."Alamak ! kelas dah nak mula... aku lambat ni.." Alia mencapai beg tangannya ke sekolahnya..... "Kriinngg!!" Loceng berbunyi menandakan waktu persekolahan tamat... Alia gelisah... Sejak dalam kelas dia melihat cuaca mendung saja... Dia bimbang hujanturun kerana dia tidak bawa payung Semasa berjalan pulang kerumah, hujan turun renyai-renyai.... Alia berlari untuk sampai cepat kerumah.. Tiba-tiba.... "Paannggg!!" "Aduh sakitnya.." Barang-barang Alia semuanya jatuh ke atas jalan... "Sorry...... Sorry...... Saya tak sengaja..." jelas orang yang melanggarnya.... Mereka berdua saling berpandangan.... "Awakk!!" ujar mereka serentak.... Hujan semakin lebat... Zakwan membantu Alia mengambil bukunya lalu berlari ke kaki lima sebuah bangunan yang berhampiran... "Dah lama saya tunggu awak... Ni sapu tangan awak... Mesti awak cari kan ?" Alia berkata... "Tak pelah awak ambil jerk... Saya tak kisah...." ujar Zakwan.... Zakwan memandang Alia yang kebasahan.... Zakwan mengambil sapu tangan yang berada di tangan Alia lalu mengelap pipi Alia yang basah... Alia terkaku... Mata mereka bertentangan.... Jantung Alia berdegup laju... "Sebenarnya saya dah lama perhatikan awak... Saya selalu nampak awak balik dari sekolah.... Awak comel bila awak ketawa dengan kawan-kawan awak... Sejak saya nampak awak , hati saya rasa lain pulak.... Saya tak tau sama ada ini realiti atau khayalan saja... Saya suka awak..." Zakwan meluahkan perasaannya dengan suara GENTLEMEN sekali... "Eh , apa yang aku cakap ni....?" ujar Zakwan di dalam hati.... Kata-kata Zakwan membuatkan Alia tidak bernyawa..... Jantungnya seperti sudah tidak berdenyut lagi.... Alia terdiam... Tiba-tibanhujan berhenti.... Alia tersentak lalu memandang Zakwan... Dia terus berlari dari situ... Di rumah , Alia seperti orang yang tidak tentu arah... Dia gelisah memikirkan kata-kata Zakwan... Dia menenangkan dirinya dengan berkata , "Relaks Alia, relaks... Mungkin dia main-main jerk kot.."

0

~ CuTeY kItTeN MiSs ~ aauuww !

Semalam menunggu sejam lebih sebab internet bodoh ta berfungsi . . . . Aku try r check internet uh berfungsi or ta agy .. . . rupernyer , ta de respon langsung ! bangang  penyer streymx ! silap ri bulan , aku hantuk gak benda nieyh kat dinding . . . . eh , eh , mana boleh aku hantuk , kalau rosak , aku gak ta ley guna . .  . . hehhehe . . .  Emmm . . semalam chatting nan cutey kitten , . .  huhuhuhu . . . aku yang text cutey kitten dulu . . . kiter chat sampai cutey kitten off . . . tu pown tenet bodoh wat hal . . . hahahah ! aku suruh r dy (cutey kitten) visit blog aku , pastu , dy (cutey kitten) tanya aku : 
him : ader ork pasal aku ? law ta de , ka ta syg aku . . haha !
me : ade la . . msty r syg (as frenz)
him :okey aku baca . . 
me : oke 
him : banyak larh tulis . .  nok bace ,mane se nieyh (tubik bhse ganu doh dy cakak)
me : ta de da . saya da delete da post 2 . . 
him : !#@#%#@^%^!$#%
me : nanti saya buat la pasal awak . . 
       ngajuk sokmo ~ 
him : okeyh2 . .
huhuhuhuhuhuhu . . .  meh aku citer dari mula aku kenal cutey kitten sampai hari ni . . First , time tu miss nan aku borak-borak . .  then , miss p bukak fb miss . . miss cakap dy nak kasi aku tengok kawan dy uh . . i mean cutey kitten laa . . . miss cakap , cutey kitten uh , kawan dy time chat at chatango idolakecil uh. . .  then dy gtao aku nama cutey kitten at FB . . . aku add la cutey kitten uh . . . heheheh . . first time kiter orang chat , cutey kitten panggil aku dengan perkataan nieyh "aku n ka" . . bese r kan baru kenal . . .  hahah ! petang tuh cutey kitten chat nan aku . . . chat , chat , chat ..... aku mintak r nombor fon dy . .  aku ingatkan dy        (cutey kitten) ta nak bagi . . . huhuhu .. . tapi , nak bagi nombor uh , bukan main lama lagi  ....... jenuh aku nunggu nyer . . . . hehehehe . .. finally , dapat gak aku nombor fon dy (cutey kitten) lepas beberapa hari aku kawan nan dy (cutey kitten) boleh dikatakan tiap-tiap hari aku meses nan dy (cutey kitten) tapi ta la tiap-tiap hari ,. . . hahahah . . . happy giler aku time tuh . . . Dok cakak ganu ler . . . macam2 laaa . . . 1 bulan telah berlalu . , petang uh aku on9 . . kebetulan dy (cutey kitten) on9 chat sekejap nan dy (cutey kitten) . . . chat punyer chat , aku ader wat dy (cutey kitten) marah .. so , gadoh la kami .. then , dy (cutey kitten) post at wall aku , dia cakap dy benci aku . . . huhuhu . .. sedeyh giler . . kiter gadoh ta lama lorh .. . pastu berbaik la ...... mses chat , meses chat , samappi la bulan 6 kiter kawan .. tapi , kiterorang kawan ta lama . . kiter putus kawan dalam bulan 6 gak .. . sebab aku tagkan nama dy ( cutey kitten) nan nama awex dy  .  . . terus dy ( cutey kitten) remove aku jadi frenz dy . . . hehhehe . . . time tu sedeyh gak la . . . . dalam bulan 8 ker bulan 9 kiterorang kawan balik . . tu pon , dy (cutey kitten) add aku . . dulu , aku add dy (cutey kitten) dy ignore request aku . . .huhuhu . . tapi ta pe , aku sabar . . bab aku salah .. hah ! balik yang tadi , malam tu , ada sorang budak pompwan yang sama umo nan aku . . .  dy add aku . . pastu dy tanya aku , kenal ta          (cutey kitten) ? aku gtao aku kenal dy . . . pastu chat la nan dak pompwan uh . . .  chat , chat ,chat , dy cakap yang dy uh ex-gurl cutey kitten . . . and , malam tu jugak cutey kitten add aku . . . HAPPY giler . . . ! hari kedua aku kawan nan dy , dy text aku dulu . . . aku tanya dy (cutey kitten) 
me : sory ek ?
him : kenapa ka nak mintak maaf ? ka ade wat salah er ?
me : kesalahan yang dulu saya buat . .
him : owh . aku da lupe da . . 
gembira aku sampai ta terkata . . huhuhuhuh . . . .  akhirnya , dy ( cutey kitten ) timer gak aku jadi kawan dy . . . hehehe . . sampai sekarang aku masih kawan nan dy (cutey kitten) . . aku harap persahabatan kami till death . . aMIN ~ . .cutey kitten , aku harap kaw ta lupakan aku ea . .  walaupun kiter kawan , tu da cukup da bagi aku . . heheheh . . . Sayang kaw ! jangan lupakan aku aw ! ~ BEST FRENZ FOREVER ! ~

0

Warkah CinTA

sy tlh mengembara ke hujung dunia mncari CINTA sy. Tp first time sy b'temu awk hati sy trus t'paut....Demi Tuhan sy xthu knpa..tp i2 lh kbnrannya...
Sy tlh menolak awk...tp, awk mncbr sy dgn kejujurn awk..awk tahu yg awk xb'tepuk sblh tgn dan awk b'janji sy bukn slh seek0r rama2 p'hiasan di dinding kamar tdur awk..hanya dgn sebuah renungan sy 'jatuh t'sungkur ke penjuru mAta awk..dan disaat sy m'CINtai awk sy tlh jatuh ke dsr perasaan yg pling dlm...leMAs dan hampir t'gelam di dlm laUTan kasih syg,seribu impian dan sy mula t'pikir, sy mengembara ke hujung dunia...mncari awk...rupanya awk ad di sisi sy selama ini dan bru sy sedari tika dan saat i2...
Bagai merPati putih CINTA sy b'kelana mncari singgahsana di hati awk..Nyata sy xmenemuinya..Tp akhirnya, bila awk tlh memiliki cinta sy, awk mncampakkannya jauh ke dsr laut yg xmampu sy selam...:( ..Disana sy xmampu melihat cahaya..Awk berikan sy harapan dan akhirnya awk jugalah yg menyalakan api dan membkr sy dlm diam...
Sy sdih sgt..bila awk kata awk xtahu ape yg sbnarnya awk cari...Tp jauh di sudut hati ini sy merasakn awk masih blum cukup dewasa utk memahami apa i2 CINTA..dan mungkin xakn prnah dewasa @mungkin juga awk blum  prnah bnar2 jtuh CINTA pd sese0rg...Jd slama ini siapa sy d hati awk????
Adkh slama ini awk sbnrnya xprnah menyintai sy..???
Siapa yg memujuk sy utk membuka pintu hati???


Siapa yg mengajr sy bhwa CINTA i2 memerlukan peng0rbanan..??
Siapa yg memberitahu sy agr sntiasa jjur pd prasaan sndiri???


AWAK!!
Awk mungkin jenis p0mpuan yg blh menyintai ramai LELAKI b'kali-kali...tp sy pula se0rg LELAKI yg percaya bhw dlm hidup sy hanya ad1 waniTa...1 CiNta..n 1 p'kahwinan
kita hidup sekali..,mati sekali dan menyintai sekali
Melangkah pergi meninggalkan awk, tlh mengambil sluruh kekuatan yg sy ad...jgn anggap sy tinggalkn awk krn sy bencikn awk..JANGAN!!

sambungan (Kisah Cinta)


Bagaimana harus sy bncikn awk , sdgkan stiap hr, sy merindui awk, biarpun pd ketika awk brada di sisi sy. Di setiap saat sy mengingati awk. Seumur idup ini sy menCINTAi awk....


Awak,
sblm sy m'hilangkn diri dr dunia awk , sy ingin nyatakn sesuatu yg xpnah awk thu...klaulh awk b'tanya kpd sy, sedlm mna sy CINTAkn awk??? inilh jwpn sy
'Kalau suatu hr awk kehilangan suara, sy akn memberikn suara sy agr awk dpt b'suara smula...meskipun wak2 i2, sy akn membisu wt slamanya'..
'Dan klau suatu hr awk kehilangan hati, sy akn memberikn hati sy agr awk dpt idup utk slama-lamanya.., meskipun wak2 i2 sy tiada lg di dunia ini(awk xpnah thu)
smuanya utk awk, tp satu sj yg xakn awk dpt dr sy sblm awk menikahi sy...
"If u really L0VE someone then let that person g0...If that pers0n is meant 4u, then that pers0n wiil c0me back 2u eventually..BUT if that pers0n does n0t, then that pers0n was never meant 4u, in the first place"


Awak,
krn sy menCINTAi awklh sy melangkh pergi demi kbahgiaan awk...sy b'd0a agr suatu hr 6nti..awk akn temui apa yg awk cari. Supaya suatu hr 6nti awk akn memahami apa erti CINTA yg sbnr dan jUga awk akn dpt mengetahui, bagaimna rsanya t'lalu mnCINTAi sese0rg dan sm0ga awk takkan pnah t'lewat utk m'hargainya...


Awak 
sy percaya pd tuhan  yg mempertemukn kita, sy thu ad hikmah disebalik smua ini dan sy xakn meny0al...sy juga xpnah kesal sekurang-kurangnya sepnjg mengenali awk..sy tlh b'sikap ikhlas dan jjur dgn perasaan sy...
sy juga percaya andai bnar kita punya j0doh..awk akn kmbali kpd sy....i2 bkn hrapan sy tp sy ingin blajar utk pasrah pd ketentuan tuhan dan kalaupun awk takkan pnah kmbali pd sy, sy percaya mungkin i2 yg t'baik....

0

Ader Aper Dengan Cinta ~

Assalamualaikum ~ post baru ! jom bace ~

cnta kpd mnusia~

liz: smpai hati awk wat saya macam ni...awak ingat saya ni apa??? selama ni saya setia dengan awak..saya tolak orang lain demi awak...
azrul:maafkan saya..mungkin kita tak de jodoh
liz: selama ni apa yang saya bagi kat awak...tk cukup ke?? saya gadaikan semuanya untuk awak...untuk awak yang saya sayang,,,untuk awak yang saya cinta...kenapa awak buat saya mcm ni???
azrul: sudahlah..malas saya nak dengar smua ni...jangan ganggu saya lagi!!! pergi..! pergi dari hdup aku,,!!!
liz: smpai hati awak...!!

..................................................................................................................


su: am jangan tinggalkan saya,,,saya sayangkan awak...kenapa taak bawak saya sekali,,saya nak bersama awak..
pak man: su,,bersabarlah nak,,,semua yang hidup pasti akan kembali kepadanya,,janganlah kita menyalahi qada dan qadar...
su: tapi su sayangkan am...su nak ikut dia..!!!
pak man: kalau su sayangkan am..su doakan dan hadiahkn alfatihah untuk dia..

......................................................................................................................


diyan: abang tolong la balik sekarang...anak kita sakit ni....
borhan: awak faham tak..saya keje!!! cari duit untuk awak..sara hidup awak!!!awak hantar la dia ke klinik,,,jangan ganggu saya!


kawan2....bukan ke cinta kepada manusia itu hanya sementara??
kenapa mesti kejar cinta dunia??dan kenapa mesti salahkan takdir??
bukan ke kita milikNYA???

wahai sahabatku...
ingatlah..kita milik DIA,,MILIK ALLAH...!!!

kejar harta dunia,,,
hny sementara..tak boleh bawa masuk kubur pun..
kejar cinta dunia,,
kalau tak de jodoh..
tk kemana jugak....

hmm sendiri pikir la..
:D

BUDAK BAIK !

0

Bo PeEp bO pEeP ~ t-ra ~ fav song ~

Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Bo Peep oh!
Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Ah, Ah!

Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Bo Peep oh!
Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Ah, Ah!

Achim buteo jjuk tujeongman jakku burigo
Dareun saramgwa itnyago wishim haneun na
Ijen na ege jichyeotdago mal haneun neo
Hwajom naeji mallago, bo peep, bo peep, bo peep, oh

Neomu neomuna chakhaetdeon niga
Na ttaemune na ttaemune na ttaemune byeon haesseo
Nareul neomu sarang haetdeon niga
Change one's mind, change one's mind, you

Follow me, follow me, nareul ttara, follow me
Naneun niga nan niga nan neomu joheun geol
I'm so sorry, na ttaemune ijen
Hwanaeji marajweo useojweo ije geuman hwa pulgo

Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Bo Peep oh!
Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Ah, Ah!

Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Bo Peep oh!
Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Ah, Ah!

1, 2, 3, 4, 5, haha

Bogo shipdago jakkuman jeonhwa haeseo tto
Ppali orago jaechok man jakku haneun na
Ireon naega neomu jigyeopdago malhaneun neo
Hwa jom naeji marajweo, bo peep, bo peep, bo peep, oh

Hangsang nal bomyeo useotdeon niga
Na ttaemune na ttaemune na ttaemune byeon haesseo
Nae mareun da badajudeon niga
Change, change, change one's mind

Follow me, follow me, nareul ttara, follow me
Naneun niga nan niga nan neomu joheun geol
I'm so sorry, na ttaemune ijen
Hwanaeji marajweo useojweo ije geuman hwa pulgo

Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Bo Peep oh!
Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Ah, Ah!

Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Bo Peep oh!
Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Ah, Ah!

Yeah, yeah, ireoneun naye moseubi neol himdeulge hal jureun mollasseo
Naega shilheo jyeotdago hajima, we are together

Follow me, follow me, nareul ttara, follow me
Naneun niga nan niga nan neomu joheun geol
I'm so sorry, na ttaemune ijen
Hwanaeji marajweo useojweo ije geuman hwa pulgo

Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Bo Peep oh!
Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Ah, Ah!

Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Bo Peep oh!
Bo Peep Bo Peep Bo Peep Bo Peep
Bo Peep Bo Peep Ah, Ah!

0

Jmpe Doktor Kerana Batuk




Ajoi berjumpa doktor kerana batuk-batuk
Ajoi: Selamat pagi doktor…
Doktor: Ya.. selamat pagi, boleh saya bantu ?
Ajoi: Begini doktor, saya punya masalah sesak nafas dan batuk-batuk.
Doktor: Oh begitu… hmm awak seorang perokok?
Ajoi: Betul doktor, saya memang perokok.

Doktor: Satu hari berapa batang awak hisap? dan sudah berapa lama awak merokok ?
Ajoi: 1 hari lebih kurang sebungkus dan saya merokok sudah 15 tahun.
Doktor: Anda tahu berapa kos yang awak keluarkan dalam 1 hari ?
cuba kira, satu hari dikali dengan 1 bungkus rokok dikali 365 hari (setahun) dikali 15 (tahun)…
sambil membuka tingkap, doktor tersebut menyambung….”anda lihat banglo mewah di seberang jalan sana..? “, bayangkan encik, kalau dari dulu anda tidak pernah merokok selama 15 tahun dan wangnya dikumpulkan, mungkin anda sudah mampu mempunyai banglo mewah macam tu. (dengan nada ceramah).
Ajoi: Doktor tak merokokkan?
Doktor: ooh..tentu tidak (dengan bangganya !)
Ajoi: Doktor ada banglo mewah macam tu?
Doktor: Takdelah, saya tak mampu…kenapa?
Ajoi : Kalau doktor nak tau, yang banglo mewah doktor tunjuk itu memang saya punya banglo…sedangkan doktor yang tak hisap rokok pun tak mampu nak beli..huhu
Doktor: Erkk..salah orang aku ceramah rupanya......

0

SBS MUSIC FESTIVAL ~ GNTI YG ILANG RI TUE ~ hehe !

SBS terlepas lagi ! huh ! ! Oleh sebab post SBS yang aku wat semalam aku terdelete , hari niey aku wat yang
baru . . .  :) . tapi , walaupon ta same nan yang semalam aku update , aku harap korunk dapat njoy reading this
post yang aku wat dengan penat lelah aku . .  :) , . n ta berapa menarik nieyh . . . korunk jangan kutuk-kutuk la .
Hah ! aku nak kongsi sedikit banyak story aku sal SBS mUsIc fEsTiVaL niey nan korunk . . .
1st aku tengok show niey , persembahan dari kumpulan SHINee n 2PM nyanyi lagu Ring Ding Dong ~ ~ 
ffuuhh ! memang best giler ! da la semart , suare best lak tu ! heheh ! :) . .. aku sure la sape2 yang ta pernah kenal nan singer-singer from korea niey , boleh jadi giler terus (bukan giler btol) Walaupon dulu aku kurang minat nan singer2 dari korea niey . . . huhuh ! ~ eh , eh , ada lagi lah . .heheh . . . Then , aku tengok next persembahan dari kumpulan 2NE1 aku lupe la tajuk pew . . hehe . . tape-tape . . . aku terpandang lak muke sorang mamat korea nieyh , OMG ! ~ semart , chumeyll ! waaaa ~ giler r muke orang korea sorang2 . . .
name mamat korea 2 , JUNSU . . .hehe ! cam nak cubit-cubit jer pipi junsu tu . . . meh aku kenalkan nan boyfie aku nieyh  . . . hehe . . (berlagak boyfie orang korea)

             Nieyh r JUNSU aku ! ceh ! junsu aku konon ~ hak3 ! semart giler ! mate sepet ~ aauuww ~

pastu oppa korean nieyh pown semart gak . . .  name dia G-Dragon  . . . he make my heart going melt !
korunk nak tengok ta gambar dia ? ? nanti aku kasi korunk tengok . . . . suare dia pown best . . . time dia nyanyi nan CL dari kumpulan 2NE1 , best jer tengok . . . jangan amik r g-dragon aku uh . . 
hahah ! :D !

                                                     G-Dragon aku ! haha ! gurau jer ~


BTW , aku nak kasi korunk tengok kumpulan-kumpulan yang di SBS mUsIc fEsTiVaL kOrEa ~
let's me introduce 1 by 1 . . . . . . :D


                                           Niey kumpulan 2AM ~ semart ork ? of coze r semart ~


                                                 Niey kumpulan 2NE1 ~ comeyl gile !


                                                    Niey kumpulan 2PM ~ semart !

                                                    Niey kumpulan B2ST ~ semart ! 



                                                 Niey kumpulan SHINee ~ semart !


                                           Niey kumpulan SUPER JUNIOR ~ semart !


                                              Niey kumpulan Girl Generation ~ comeyl !

                                                Niey kumpulan MBLAQ ~ semart !

                                                  Niey kumpulan KARA ~ pretty girl !


                                             Niey kumpulan BROWN EYE GIRL ~ cutey girl !

Nanti aku sambung lak citer lain . . .hehe ! salam ! arap korunk baca citer aku yang ta seberapa nieyh !
bubye ~

CNBLUE CNBLUE CNBLUE ! ~ =)

one of korean boyband that i love :)
auw auw , lagu favourite saya i'm loner , love and love light . MV dorang pun best :) overall ta rugi kalau fans kat dorang . jOmmm , saya kenalkan boyfie boyfie saya . hihihihih . . 
oke , ramai fans paling minat kat Yong Hwa . dy popular since jadi main role drama you're beautiful . drama ny mmg best gilee sebab kelakar then not too dramatic . that means tade laa slow sgt sebab saya ta suka cite banyak keluar airmata ny . dy dah ada wife . err, fake wife . variety show we got married , dy dah 'berkahwin' dengan Seohyun SNSD . fans called them Goguma Couple . gilee sweet boleh ? HAHA  . . .  nama dia Jung  Young Hwa  . . aauuww !
                                                       

Name: Jung Yong Hwa
Position: Leader, Guitar & Vocal
Blood type: A
Birthdate: 1989/06/22
Height & Weight: 180cm, 63kg
Hobby: Appreciating music
Specialty: Clarinet, Beatbox
Attraction: Side teeth
Career: SBS Drama ‘You’re Beautiful’ as Kang ShinWoo, SBS Inkigayo MC
Family: Parents + older brother
Favorite food: Meat

Semart an jung young hwa ? ? ? law korang cakap ta semart aku smackdown kang . . 
hahahahha . . gurau jew larh . . hehe . . . jgan mrah . hehe...

hah ! yang niey sorang oppa yang tersangat cute ! auw ~ heheh . . . . chumeyll ~ chumeyll !~

yawww. first tengok dy " ouh ,mata dy sepet .kan best kalau jadi my real boyfie ? " HAHA
ny my second love dalam CNBLUE . omoo korang tengok laa kalau dy senyum , memang saya melt gile !
si drummer yang cute ny ada bakat berlakon tau . tahun 2010 ny dy berlakon filem ACOUSTIC dengan Jonghyun . dalam filem tuu dorang sibling :) masa tengok We Got Married Goguma Couple ny , mata saya ta habis-habis tengok si Minhyuk ny . am i pervert ? not exactly . kalau anda kata saya pervert , saya boleh kata anda jugak pervert kalau melt kat dy . HEHE ( aku tengok at youtube )
that's all la 4 today ! ~ hehe . . salam . . .
nanti malam aku sambung  LAK .



PeRtAmA KaLi SaYA NaMpAk aWaK ! ~ G E M B I R A - S E D E Y H *

Pertama kali saya nampak awak , awak encem sangat ! ~  . . . Sampai saya tak boleh tidur . . ~ 
Nak tidur , asyik pikir kn awak jerrrr . . . ~  huh ~ ! Nak sangat saya berkenalan dengan awak ! ~
Tapi saya malu sangat ! ~ . . . . .   Setahun dah berlalu , , , saya dah tak dapat tahan perasaan saya untuk berkenalan dengan awak . . ~ ! Saya banyak kawan lelaki ! . . .  Jadi , saya mintak tolong diaorang semua 
Nak sangat saya tahu nama awak ? ? Akhirnya , tahu jugak nama awak . . . Nama awak Aieman kan ? ? . . . .   
Suka giler masa tu , , , cam dunia niey untuk awak dengan saya jerrr . . ! hehehe . . . . tapi . . . .  Tapi awak dah ada kekasih ~ hmmmm . . ~ :(  . . .  tak pe , , , demi awak saya sanggup tunggu . . .  Masa bulan 8 awak dah single .  . . . G I R L F R I E N D  awak permainkan perasaan awak . . . ! sedeyh saya dengar ! ~. . .  
Tapi saya tetap lBt .. . . Kawan baik saya dulu dapat awak  . . .  tak pe , , , demi awak , saya sanggup tunggu . . . Tapi , tak lme awak kapel dengan dia . . .  seminggu jerrr . . . Awak mintak clash . . . Dia kapel dengan awak bub dia nak status kan ? ? ?  Saya cepat - cepat mintak kapel dengan awak . . . tapi , awak tak bagi respon . . Patut lah awak tak bagi respon . .  bub awak demam denggi kan ? ? ? Lagi bertambah sedeyh saya . . . huhuh ~ Saya teringin nak jaga awak time awak sakit . . .  Tapi , awak tak bagi . . huh ! nak buat cam mana kan ? . . . 2 minggu dah berlalu . . Hari yang ditunggu dah tiba . . . keputusan awak pada hari itu , " Ok Aieman TERIMA ryn . . . ( NURIN )  saya happy giler laaa . . . . . :)  Tapi , , , happy 2 , sementara jerrr . . . Perangai awak makin lama makin berubah . . . ! Tapi saya sanggup tipu diri saya DEMI AWAK ! Saya sanggup topop kn awak bub saya nak meses dengan awak . . . Kalau saya tak ada duit , , saya mesti call awak . . . . Tapi , awak tak angkat . . . kenapa ekk ? ? ? Tapi tak pe . . . DEMI AWAK ! Tapi , saya kecewa , , tak pernah sekali pon awak ucap or balas balik " I LOVE YOU " kat saya . . . :( . . . Bila saya tanya awak ,, , ,awak cakap ' sje jerr aieman nak tengok sampai bila ryn tak bosan ucap I LOVE YOU .. . ..  Sampai macam tu sekali ekk . .  . .  DEMI AWAK ! saya takkan bosan menyebutkannya . . . Sampai 1 hari , awak malas layan saya . . . Tapi kenapa ? ? ? Apa salah saya kat awak ? ? ? ?  Pada 1 . 10 . 2010 , awak mintak clash . . .  Alasan awak nak S I N G L E ! ! ! . . . Saya naik gilerr . .!!! Apa jerr yang ada kat depan saya , saya tendang  . . Lega Nasueha redakan saya . . . kalau tak , tak tahu laa apa yang akan terjadi . . . 2 hari lepas baru saya tahu kenapa awak mintak clash . . bub awak nak game saya an ? ? . . tapi kenapa saya awak ? ? ? Hanya kerana DENDAM awak buat saya macam niey . . . . . Saya cayang awak . . . Apa dosa saya kat awak . .? ? ?  Sampai sanggup awak buat saya cm niey . . . . Saya frust sangat - sangat . . . . Tapi , nak buat macam mana . .  bukan jodoh saya dengan awak . . . .tapi , sorry , saya tak leh terima awak . . cause , awak dah sakitkan hati saya banyak kali tahu tak ? ? ? ?  ! ! ! Selepas saya kata macam tu , saya naik motor yang awak tak pernah naik dulu . . . Saya bawak selaju mungkin . . . . Malang tak berbau , , , , Motor saya hilang kawalan lalu jatuh . . . dan saya  dilanggar kereta MYVI WQN 7433 . . . . Saya dimasukkan ke hospital . . .pandangan saya makin kabur . . . Saya harap masih sempat saya nak tengok awak happy  . . . Tapi awak asyik menangis jerr . . . . Awak peggang erat tangan saya  . . Tapi , ajal saya sudah sampai . . . Selamat tinggal awak . . I hope awak dapat perempuan yang lebih baik daripada saya . . . . Tapi awak jangan laa game dia okey ? . . . . Jangan sedeyh atas pemergianku . . .Jasad saya dah mati . . . tapi cinta saya takkan mati di hati awak   . . . . . . . . .   

0

MaKaN ! mAkAn ! mAkAn !

Assalamualaikum ! hye ! hye ! hye ! ............
Ary niey aku da start mengupdate blog aku.... heheheh..... eppy2 !
Tadi , mak sdare aku ajak aku mkan putu halba..... hhahaha....... halba gitu ! ~
mkan putu smbil nonton citer ape ntah ,,...... lupe deh .... ngee ~ 
di astro RIA rOsYaM DTAnG BwA KelAPa
KeLaPa bNyAk kEgUNaAn ...
asTrO RiA BnYaK RnCnGaN....
NaK TeNgOk tEkAn aJeR ! hahahhaah....... yeah !~
lpas mkn putu , mak aku balik bwak mkanan plak....
jadi , aku mkan la plak..... mkn kek aPPLOO disney !
aiisseeyyy ! asyik mkan jewp , bila mse nak krus..... hahhaha.....
 never mind arr.......... aslkn aku eppy suda.......
 hehehhehehe....... that's all from aq......
 bubye ~ salam ~

0

heyy3!!

Assalamualaikum! hye2! 
heee......JAP3!!! sblom apa2 tjdi....sblom crita2 merepek kluar....dan blaa..bla..blaa
haa!! dengar sumthing? haha...amacam? best tak?!
best an??!! [ haku sowang jaa yg suka paa....huu...ukee]
hee....best kowt dengaq lagu camnie....tadak suara2 sumbang...whaha...suka ati haku jak...
haku mmg da gila..tergila...gila dan gila sangat dgn bunyik gitar ....ermm...
suma owg suka kowt!..hoho....
alangkah bestnya kalo dpt men kan! sobs.....teringin lol....
berangan men gitar ....... 

NOVEL!! 
heee....bajet suka layan novel....whaha....no laa....
jujur! ta minat kowt novel2 nieh...tambah2 lagi pasai cintan cintun...tebal2 uh
waa....tengok novel tebal2 teros hilang smangat nak baca....
tapi sejak2 TERbaca novel2 AD + iZ ....perhhh....minat teruih!

saya nak tunjuk sikit novel tu ~
niey la novel ad+iz tu ... hehe ....

aku nak kongsi sedikit tentang sinopsis dia niey .... 
Adrianna Mayesa (Ad), si tukang jahit yang rela berkorban demi keluarga tirinya. Walaupun dirinya tidak dihargai dan sering dipergunakan, namun itulah keluarganya semenjak ibunya meninggal dunia. Apatah lagi dia tidak pernah mengenali ayah kandungnya.

Takdir hidup menemukannya dengan Tengku Farriel Izumi (Iz) melalui satu salah faham. Dia yang pada asalnya diupah untuk menyamar sebagai kekasih Iz telah menjadi isteri akibat desakan Nenda Nerrisa. Setelah bergelar suami dan isteri, barulah Iz mengecam Ad, si tomboy yang pernah menjadi seterunya ketika di zaman persekolahan dahulu.
Maka, hiduplah mereka dengan pelbagai syarat dan perjanjian. Masing-masing menyakiti hati masing-masing.
Ad dikehendaki menyambung pelajaran supaya setaraf dengan Iz yang berpelajaran tinggi. Manakala Iz dikehendaki mengurangkan saiz badannya daripada XL kepada M, supaya sepadan digandingkan dengan Ad yang slim.
Setelah menempuh hidup bersama, cinta pun mula memekar di taman hati masing-masing. Ini membuatkan Iz keliru di antara cintanya terhadap Ad atau Marina, pujaan hatinya selama ini.
Kemunculan Tengku Ihsan, sepupu Iz a.k.a. playboy diraja telah mencabar ego Iz sebagai suami Ad kerana Ihsan terang-terangan cuba mencuri hati Ad.
Demi harta, Tengku Faris (papa Iz) tegar berkomplot dengan Mak Cik Midah (emak tiri Ad) untuk memisahkan Ad dan Iz. Dia mahu Iz mengahwini Marina yang berstatus jutawan.
Akibat komplot itu, sebuah rahsia yang tersimpan kemas selama ini pecah jua akhirnya.
Siapakah Ad sebenarnya? Apa kaitannya dengan Ann, cinta pertama Iz? Berjayakah rumah tangga mereka mengharungi segala badai yang mendatang? Semuanya bakal terjawab di dalam AD+IZ...



0

Sanggupkah ? ? ? mAsIkaH ? ? ?

kalau suatu hari aku tiada tangan lagi..sanggupkah kamu menjadi tanganku?
kalau suatu hari aku tak mampu melihat lagi..sanggupkah kamu menjadi mataku?
kalau suatu hari aku tak bisa mendengar lagi..sanggupkah kamu menjadi telingaku?
kalau suatu hari wajahku tidak seperti sekarang, sudah luput dimamah usia..masihkah kamu melihatku dengan penuh rasa sayang seperti sekarang?
kalau suatu hari aku lupa ingatan..sanggupkah kamu membantu aku kembalikan memoriku?
kalau suatu hari aku putus harapan..sanggupkah kamu kembalikan semangatku yang telah hilang?
kalau suatu hari aku dalam kesusahan..sanggupkah kamu harunginya bersamaku?
kalau aku perlukan seseorang untuk mendengar..sanggupkah kamu meminjamkan telinga dan bahumu untukku?
kalau aku sakit..sanggupkah kamu menjaga aku?
dan..
kalau aku pergi jauh...kamu akan rindu aku kah?

0

CrItEr SEdEyH ! wwwaaaaa ! T_T

"Name aku Amir.. Aku desorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

p sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..
Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah..... "

 HAAAAAAAAAAAAAA...........
sedih x?
huuu...
manusia mmg slalu bgitu..
bila dh xda, msa tu bru nk nyesal..hmm...
jauh tu fktr penghlng kah?emmm...
buat mr. amir, yg lepas itu jdikn la sbgai pngjrn..:)





Back to Top